Mi-Soft.nlavatar Een schone installatie van Windows 8 uitvoeren 03-06-2014
In deze tutorial gaan we het veel gebruikte besturingsysteem windows 8 installeren. We gaan er vanuit dat u al een bootable dvd of usb heeft met windows 8.
 1. Nadat de installatieschijf is geladen zal er een schermpje in beeld komen. Hier kunnen we de taal, tijd en toetsenbord instellingen aangeven. Voor de meeste mensen zullen de volgende instellingen werken:

  windows 8 installatie - taal, tijd en toetsenbord instelingen

  Als u alles goed heeft ingevuld klikt u op "Volgende".

 2. Druk in dit nieuwe scherm op "Nu installeren".

  windows 8 installatie - nu installeren
 3. Sommige installatieschijven bevatten meerdere versies van windows 8, het is dan van belang dat u de juiste versie selecteerd. Als u de windows 8 dvd gekocht heeft zal er een productcode sticker bij zitten, daar staat ook de juiste versie op.
  Als u nog de keuze krijgt tussen 32 of 64 bits, ga dan indien mogelijk altijd voor de 64 bit variant.

  windows 8 installatie - selecteer het besturingsysteem dat u wilt installeren
 4. Vink eerst het vakje aan dat u met de voorwaarden akkoord gaat en klik vervolgens op "volgende"

  windows 8 installatie - licentieovereenkomst voor microsoft-software
 5. Kies in het volgende scherm voor "Aangepast". We willen namelijk een schone installatie van windows 8.

  windows 8 installatie - welk type installatie
 6. In dit menu komen al uw hardeschijven met de bijbehorende partities in beeld. In mijn geval heb ik net een nieuwe hardeschijf waardoor ik dus niks hoef te verwijderen. Als u nog oude data op de schijf heeft staan, kunt u deze nu verwijderen door eerst te klikken op "Stations opties" en vervolgens op "verwijderen".
  Let op! Dit betekent dus dat al uw gegevens die op deze paritie(s) stonden verloren gaan. Wees daarom zeker dat u alles gebackupt heeft! Zodra de "Niet toegewezen ruimte" groter is dan 20gb kunt u windows installeren door de niet toegewezen ruimte te selecteren en op volgende te drukken.

  windows acht installatie
 7. Hierna begint het installatie proces van Windows. De computer zal automatisch een aantal keer opnieuw opstarten. Nadat de installatie voltooid is zal er om een productcode gevraagd worden. Deze kunt u nu invullen of u kunt dit later doen door voor "overslaan" te kiezen.
  Als u dit scherm niet tegenkomt dan zit de licentiesleutel in uw pc ingebouwt.

  windows 8 installatie - productcode invoeren voor windows activatie
 8. Nu gaan we Windows naar onze persoonlijke voorkeur instellen. Kies hier uw favoriete kleur en geef een naam aan de computer. Deze kleur ziet u later terug in de ModernUI-interface en vensterranden.

  windows 8 installatie - persoonlijke voorkeur en pc-naam
 9. Vervolgens wordt u gepresenteerd met het volgende scherm:

  windows 8 installatie - expresinstellingen gebruiken

  U kunt daar het lijstje even doorlezen en als u het eens bent met al die punten kiest u voor "express instellingen gebruiken". Als u iets wilt aanpassen kan dat uiteraard door op de knop "aanpassen" te drukken.

 10. In Windows 8 word steeds meer op de cloud opgeslagen. Zo worden uw instellingen, applicaties, contacten en skydrive gesynchroniseerd met de cloud. Dit is natuurlijk erg handig, zeker bij het gebruik van meerdere windows 8 computers. Hiervoor heeft u echter een geldig microsoft email voor nodig. Als u deze niet heeft kunt u dus ook geen gebruik maken van deze voordelen. Nu heeft u 3 opties:

  1. Als u al een geldig e-mail heeft dan kunt u simpelweg inloggen.
  2. Wilt u er nu een aanmaken, klik dan op "Een nieuw e-mailadres aanvragen". Hierna dient u een aantal gegevens over uzelf in te vullen.
  3. Wilt u helemaal niet inloggen met een Microsoft-account, klik dan op "Aanmelden zonder Microsoft-account". Hierna moet er een lokaal account aangemaakt worden.
  windows 8 installatie - aanmelden op uw pc via microsoft-acount om aan te melden bij Windows
 11. Na het inloggen is windows 8 klaar voor gebruik! U moet nog wel even de drivers voor uw machine installeren, dit kunt u doen met driverpack solution via deze tutorial.

Gerelateerde artikelen

Over de auteur:
Rick's headshot
Rick van Lieshout
Rick van Lieshout is de eigenaar en administrator van Mi-Soft.nl
Ook is hij een manusje van alles en kan daarom in veel categorieen een steentje bijdragen.
U kunt meer over Rick te weten komen op zijn portfolio.
Rick@Mi-Soft.nl | Portfolio | Facebook | Twitter | Google+ | Youtube | Flickr | LinkedIn