Mi-Soft.nlavatar Torrents downloaden met utorrent 31-07-2013
Het downloaden van torrent bestanden is niet altijd even makkelijk. Daarom gaan we in deze tutorial uitleggen hoe we het beste en snelste kunnen downloaden met utorrent.
Als uTorrent al op uw systeem geïnstaleerd is kunt u hier drukken om de installatie over te slaan.

Stap 1 - downloaden

Download de nieuwste (gratis) utorrent versie van de officele website.

Stap 2 - installatie

Volg vervolgens de installatie instructie's.
U kunt zelf de keuze maken om uTorrent te starten als uw besturingssysteem ook opstart. Dit is af te raden voor pc's die niet al te snel zijn met opstarten. Vergeet niet om alle ongewenste software of andere reclamen uit te vinken. Deze dingen worden anders meegedownload en geïnstalleerd.

Stap 3 - instellingen

Voordat u gaat downloaden is het belangrijk dat uTorrent nog goed wordt ingesteld. Om te bepalen waar bestanden (tijdelijk) worden opgeslagen gaat u in het menu naar opties -> voorkeuren -> mappen.
Utorrent instellingen
Als u "Nieuwe downloads opslaan in" aanvinkt, kunt u de folder selecteren waar de downloads in moeten komen. U kunt er ook nog voor kiezen om hier een tijdelijke map van te maken door de optie "Voltooide downloads verplaatsen naar" aan te vinken. Hierdoor worden automatisch de downloads uit de eerste folder naar de tweede folder verplaatst zodra de torrent klaar is met downloaden.
Zoals u al kunt zien is er ook een selectievakje voor "Alleen uit standaard downloadmap verplaatsen". Deze optie is er omdat u per torrent ook nog de keuzen heb om hem in een andere map te zetten. Dit zullen we later in de tutorial bespreken.

Zoals u mischien al weet, is een torrent downloaden ook uploaden. U upload dan de data die u al heeft gedownload naar andere downloaders. Zodra een torrent klaar is met downloaden blijft hij "seeden". Dit betekent dus uploaden voor andere mensen en dit blijft internet gebruiken totdat jij het stopzet. Maar dit kan veel makkelijker!
U kunt het namelijk zo instellen dat zodra de torrent klaar is met downloaden ook het seeden automatisch stopt.
Ga hiervoor naar opties -> voorkeuren -> wachtrij.
Utorrent instellingen
Door de "minium ratio(%)" te veranderen in "0" zal de torrent na het downloaden meteen stoppen.

Stap 4 - torrents downloaden en openen in utorrent

Om te gaan starten met downloaden heeft u een .torrent bestand nodig.
Deze bevat informatie over download. Een aantal bekende site's om torrents te vinden zijn:
Als voorbeeld downloaden we ubuntu 12.10 van kickass.to.
Dit doen we door rechtsboven een zoekopdracht in te geven(zwarte cirkel op de onderstaande foto) en vervolgens te klikken op een van de torrents (rode cirkel op onderstaande foto).
Torrent downloaden

Zodra u een torrent heeft gevonden klikt u links boven op "download torrent" klikken.
Torrent downloaden

Hierna zal er een bestandje met bestandstype ".torrent" worden gedownload. Deze kunt u simpelweg openen door er op te klikken. Daarna zal er een pop-up venstertje komen in utorrent:
Torrent downloaden

Hier kunt u aangeven waar u de download wilt opslaan (standaard de in stap 3 gegeven locatie). Ook kunt u de map naam veranderen en selecteren welke bestanden u wel/niet wil downloaden. Zodra u op "ok" drukt begint de torrent met downloaden.

Nu de download bezig is, kunt u deze op elk gewenst moment pauzeren, stopppen of weer verder gaan. Ook kunt u gewoon 's avonds uw compter uitzetten en de volgende dag verder gaan me downloaden.

Gerelateerde artikelen

Over de auteur:
Rick's headshot
Rick van Lieshout
Rick van Lieshout is de eigenaar en administrator van Mi-Soft.nl
Ook is hij een manusje van alles en kan daarom in veel categorieen een steentje bijdragen.
U kunt meer over Rick te weten komen op zijn portfolio.
Rick@Mi-Soft.nl | Portfolio | Facebook | Twitter | Google+ | Youtube | Flickr | LinkedIn