Mi-Soft.nlavatar Het instellen van de mail applicatie 09-10-2013


Iets wat mensen vaak als een van de eerste dingen doen als ze een nieuwe computer kopen, is het instellen van de mail. Maar ook wanneer er iets misgaat, niet goed werkt of wordt overgestapt op een andere provider, moet er vaak een nieuwe e-mail worden toegevoegd aan de mailapplicatie. En dat blijkt niet altijd zo makkelijk te zijn. Laten we daar eens verandering in brengen.

 1. Open de applicatie Mail
 2. Onder Mail in de menubar klik je op Voorkeuren...
 3. Kies in de lijst bovenaan de popup voor Accounts.
 4. Klik op het plusteken linksonderin het beeld. Een nieuw popup-schermpje zal openen.
 5. Vul hier uw eigen naam, uw e-mailadres wat u wilt toevoegen aan Mail en uw wachtwoord van het desbetreffende mailadres in en klik op Ga door.
 6. De gegevens worden gecontroleerd. Wanneer er een foutmelding verschijnt, controleer dan of de ingevulde gegevens juist zijn. Let op! Het kan voorkomen dat je met verkeerde gegevens of typfouten toch doorgaat naar het volgende scherm. Schrik dus niet als later blijkt dat bijvoorbeeld het opgegeven wachtwoord niet klopt!
 7. Vul de Server inkomende post in. Deze hangt af van uw e-mailprovider. Let op! Als u niet weet wat het serveradres is wat bij uw e-mail hoort, kijk dan eens hier of kijk in de mail van uw aanbieder!
 8. Vul bij Gebruikersnaam uw e-mailadres in en klik op Ga door. Het kan even duren voordat de gegevens gecontroleerd zijn.
 9. Vul de Server uitgaande post in. Deze hangt af van uw e-mailprovider. Let op! Als u niet weet wat het serveradres is wat bij uw e-mail hoort, kijk dan eens hier of kijk in de mail van uw aanbieder!
 10. Vink Gebruik identiteitscontrole aan en klik vervolgens op Ga door.
 11. Vink Gebruik account online aan en klik, nadat u alle gegevens gecontroleerd hebt, op Maak aan.
 12. Gefeliciteerd! Uw e-mailaccount is toegevoegd aan Mail!
image

Het valideren van het e-mailadres.

image
Het invullen van de inkomende server.

Mocht u bij een van de stappen vastlopen, voel u dan vrij om mij een mailtje te sturen. Het zou fijn zijn als u daarin vermeld bij welke stap u vastloopt en als het kan een screenshot toe te voegen. Om mij te e-mailen, klikt u onder mijn naam op het e-mailadres.

Gerelateerde artikelen

Over de auteur:
Rick's headshot
Rick van Lieshout
Rick van Lieshout is de eigenaar en administrator van Mi-Soft.nl
Ook is hij een manusje van alles en kan daarom in veel categorieen een steentje bijdragen.
U kunt meer over Rick te weten komen op zijn portfolio.
Rick@Mi-Soft.nl | Portfolio | Facebook | Twitter | Google+ | Youtube | Flickr | LinkedIn